Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie rzodkiewki. Dla zdrowia polecam jogurt, ale można go zastąpić majonezem. Zamiast szczypiorku można dać zielone części porów. Pory można zamrażać i wykorzystywać cały rok.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 186
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17404
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 186
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17404
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem w ósemki. Rzodkiewkę pokroiłem w słupki, a ser i ogórki w dużą kostkę.
Starałem się, by wszystkie składniki sałatki były spore i nie zamieniły się w papkę. Sól i pieprz wymieszałem z jogurtem, dodałem do sałatki i wymieszałem.
Wstawiłem do lodówki, po ochłodzeniu i „przegryzieniu” doprawiłem do smaku i posypałem szczypiorkiem.