Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na bazie rzodkiewki. Dla zdrowia polecam jogurt, ale można go zastąpić majonezem. Zamiast szczypiorku można dać zielone części porów. Pory można zamrażać i wykorzystywać cały rok.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 700
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 686
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 283
Składniki
Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem w ósemki. Rzodkiewkę pokroiłem w słupki, a ser i ogórki w dużą kostkę.
Starałem się, by wszystkie składniki sałatki były spore i nie zamieniły się w papkę. Sól i pieprz wymieszałem z jogurtem, dodałem do sałatki i wymieszałem.
Wstawiłem do lodówki, po ochłodzeniu i „przegryzieniu” doprawiłem do smaku i posypałem szczypiorkiem.