Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przyszło by mi do głowy zrobić sałatkę z salcesonu :) Jednak przeglądając stare przepisy mojej mamy natrafiłam na taką właśnie. Nie byłabym sobą gdybym czegoś nie dodała do przepisu lub nie ujęła. Tym razem zabrakło mi w oryginale zieleniny, więc wykorzystałam koperek. Sałatka wyszła przepyszna, polecam :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1507
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 671
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1507
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 671
Składniki
W misce przygotować sos, dokładnie mieszając podane składniki. Salceson oraz cebulę pokroić w drobną kostkę, ogórek w paseczki i wymieszać z przygotowanym sosem. Ja dodałam aż trzy ogórki konserwowe, bo po prostu były małe :) Nie dodawałam już soli ani pieprzu, ponieważ salceson był dość pikantny. Wskazane jest pozostawienie sałatki na parę godzin w lodówce. Podawać z chlebem, np. jako przystawkę do pieczywa.