Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie przyszło by mi do głowy zrobić sałatkę z salcesonu :) Jednak przeglądając stare przepisy mojej mamy natrafiłam na taką właśnie. Nie byłabym sobą gdybym czegoś nie dodała do przepisu lub nie ujęła. Tym razem zabrakło mi w oryginale zieleniny, więc wykorzystałam koperek. Sałatka wyszła przepyszna, polecam :)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31305
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 134
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31305
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
W misce przygotować sos, dokładnie mieszając podane składniki. Salceson oraz cebulę pokroić w drobną kostkę, ogórek w paseczki i wymieszać z przygotowanym sosem. Ja dodałam aż trzy ogórki konserwowe, bo po prostu były małe :) Nie dodawałam już soli ani pieprzu, ponieważ salceson był dość pikantny. Wskazane jest pozostawienie sałatki na parę godzin w lodówce. Podawać z chlebem, np. jako przystawkę do pieczywa.