Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałatek i warzywnych dodatków.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Łodygi selera naciowego umyj i odetnij po kawałku z obu końców. Każdą łodygę pokrój w cienkie plasterki. Garść sałaty rukoli umyj pod zimną, bieżącą wodą i osusz. Umyj i obierz świeżego ogórka. Ogórek pokrój w odpowiadające ci wielkością części. Kuleczki mozzarelli przekrój na połowę. Dodaj oliwki. Wszytko umieść w odpowiedniej wielkością misce, zalej przygotowanym sosem, wymieszaj dokładnie sałatkę i sprawdź jej smak. Będzie delikatna, chrupiąca, orzeźwiająca. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Uwagi: Jak ktoś lubi sałatkę ostrzejszą można do niej dodać więcej musztardy lub przeciśniętego przez praskę czosneku. Do sałatki można dodać słonecznik, suszone pomidory i posiekany koperku. Mozzarellę można zastąpić żółtym pokrojonym w kostkę serem.