Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Warzywno-owocowa sałatka z serem pleśniowym. Charakteru nadaje jej prażony słonecznik.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 231
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 137
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 231
Składniki
Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż będzie lekko zarumieniony i nabierze intensywnego aromaty. Odkładamy do schłodzenia. Na 4 talerze nakładamy rukolę, roszponkę, pokrojone pomidory i oliwki. Na warzywach układamy kawałki sera i brzoskwiń. Olej, ocet i syrop mieszamy, polewamy sałatkę. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem.