Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie wielu smaków.
Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni C.. Plasterki boczku rozłożyłem na blasze i wstawiłem do piekarnika na ok.10 minut. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik kuchenny, aby ostygły i stwardniały. Gruszki po umyciu przeciąłem na 4 części, usunąłem gniazda nasienne i przeciąłem jeszcze na połówki. Roztopiłem masło na patelni i włożyłem gruszki. Skropiłem miodem, dodałem rozmaryn, smażyłem kilka minut, aż sos zgęstniał i stał się kleisty. Wlałem wino i podgrzewałem dalej przez 2 minuty, co pewien czas mieszałem, zdjąłem z ognia i odstawiłem. Liście sałaty wrzuciłem na półmisek i wymieszałem z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiłem solą i pieprzem. Ser rozdrobniłem, dodałem do sałaty rozłożyłem kawałki gruszek i lekko pokruszony boczek. Polałem sosem miodowo-rozmarynowym.
Ekspresowa sałatka zawierająca niesamowite połączenie smaków, w sam raz na py...
Odsłon: 3874
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10655
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 432
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 146
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10655
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 432
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 146
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do temperatury 180 stopni C.. Plasterki boczku rozłożyłem na blasze i wstawiłem do piekarnika na ok.10 minut. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik kuchenny, aby ostygły i stwardniały. Gruszki po umyciu przeciąłem na 4 części, usunąłem gniazda nasienne i przeciąłem jeszcze na połówki. Roztopiłem masło na patelni i włożyłem gruszki. Skropiłem miodem, dodałem rozmaryn, smażyłem kilka minut, aż sos zgęstniał i stał się kleisty. Wlałem wino i podgrzewałem dalej przez 2 minuty, co pewien czas mieszałem, zdjąłem z ognia i odstawiłem. Liście sałaty wrzuciłem na półmisek i wymieszałem z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiłem solą i pieprzem. Ser rozdrobniłem, dodałem do sałaty rozłożyłem kawałki gruszek i lekko pokruszony boczek. Polałem sosem miodowo-rozmarynowym.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Sałatki
Słodko-słona sałatka z borówkami
Sałatki
Duszone warzywa do obiadu
Sałatki
Sałatka wiosenna z kaszą kuskus
Sałatka z serem sałatkowym i suszonymi pomidorami
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 77
Słodko-słona sałatka z borówkami
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 76