Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z wykorzystaniem serka topionego podpatrzyłam u Karolinki. Dla mnie rewelacja. Polecam.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22046
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pora dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki, wrzucamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem, odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Serek topiony mieszamy z majonezem i jogurtem greckim, aż powstanie jednolity sos. Do miski wrzucamy utarte jajka, wlewamy sos, mieszamy. Dodajemy resztę przygotowanych składników. Na sam koniec do sałatki ścieramy obrane jabłko. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.