Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sałatkę z wykorzystaniem serka topionego podpatrzyłam u Karolinki. Dla mnie rewelacja. Polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pora dokładnie myjemy, kroimy w półplasterki, wrzucamy na durszlak i przelewamy wrzątkiem, odstawiamy do wystudzenia. Jajka obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Serek topiony mieszamy z majonezem i jogurtem greckim, aż powstanie jednolity sos. Do miski wrzucamy utarte jajka, wlewamy sos, mieszamy. Dodajemy resztę przygotowanych składników. Na sam koniec do sałatki ścieramy obrane jabłko. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.