Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, wiosenną sałatkę z moim ulubionym serkiem wiejskim, który świetnie smakuje zarówno solo jak i dodatek do potraw. Sałatka jest idealna jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Można ją również zabrać do pracy.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę (kilka sztuk odkładamy do dekoracji). Łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki wiejskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy plasterkami rzodkiewek.