Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, wiosenną sałatkę z moim ulubionym serkiem wiejskim, który świetnie smakuje zarówno solo jak i dodatek do potraw. Sałatka jest idealna jako dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację. Można ją również zabrać do pracy.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15512
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15512
Składniki
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno kroimy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę (kilka sztuk odkładamy do dekoracji). Łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki wiejskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy plasterkami rzodkiewek.