Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna bomba witaminowa - warzywa i kiełki w pysznej wersji. Sałatka idealna na konkretne i zdrowe śniadanie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3992
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 35
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 529
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3992
Składniki
Soczewicę płuczemy. Wkładamy do wrzątku i gotujemy ok 20 minut (powinna być miękka, ale się nie rozpadać). Przepłukujemy zimna wodą. Tuńczyka odcedzamy i dzielimy na kawałki. Pomidory koktajlowe, suszone, ogórka, rzodkiewkę i oliwki kroimy. Mieszamy pokrojone warzywa, rukolę, tuńczyka, soczewicę, kiełki. Olej łączymy z przyprawami i zalewamy nim sałatkę. Dokładnie mieszamy. Podajemy po schłodzeniu.