Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z surimi i makaronem ryżowym to świetny dodatek do letniego grilla. Jest orzeźwiająca, lekko pikantna, z charakterystycznym smakiem surimi. Dodatek ogórka sprawia, że ta propozycja wspaniale nawodni organizm i zaspokoi także pragnienie. Sałatka jest z pewnością także sycąca i pożywna. Ugotowane na twardo jajka zaspokoją dzienne zapotrzebowanie na białko.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36921
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9203
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36921
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9203
Składniki
Makaron orzo ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź go i wstaw do lodówki na ok. godzinę, aż całkowicie wystygnie. Jajka ugotuj na twardo. Posiekaj je i dodaj do sałatki. Pałeczki surimi i ogórek pokrój w kostkę. Dodaj je do makaronu.
Cebulę obierz i posiekaj, a następnie sparz wrzącą wodą. Odcedź i dołóż do pozostałych składników. Koperek umyj i osusz. Drobno posiekaj, pozostawiając gałązkę do dekoracji.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą wszystkie składniki dressingu. Powstałym sosem zalej sałatkę i dobrze wymieszaj wszystkie składniki ze sobą.
Sałatkę z surimi i makaronem ryżowym orzo podawaj na zimno, po schłodzeniu w lodówce. Przed zaserwowaniem, udekoruj danie gałązką koperku.