Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem potrzebujemy czegoś pysznego, ale nie mamy ani czasu, ani ochoty na długie gotowanie. Właśnie wtedy z pomocą przychodzi sałatka paseczkowa w stylu szwajcarskiej – kolorowa, sycąca i gotowa w dosłownie kilkanaście minut. To idealny pomysł na szybką kolację, lunch do pracy albo przekąskę na imprezę. Składniki są proste, a efekt? Zaskakująco pyszny!
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3009
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 133
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1163
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3009
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 133
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1163
Składniki
Wszystkie składniki: szynkę, ser, paprykę i ogórki, pokrój w cienkie paseczki. W miseczce połącz majonez, jogurt i musztardę. Dopraw solą, pieprzem i dodaj koperek. Wymieszaj. Sos wlej do sałatki i delikatnie mieszaj do połączenia składników.
Porady i wariacje: - zamiast szynki możesz dodać kurczaka, indyka lub dobrej gatunkowo mortadeli, - jeśli lubisz bardziej wyrazisty smak – dodaj trochę czosnku lub pikantnej musztardy, - spróbuj z ogórkiem kiszonym zamiast konserwowego, - sałatkę najlepiej trzymać w lodówce, w szczelnym pojemniku – do 48 godzin. Przed podaniem warto ją delikatnie przemieszać.