Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem potrzebujemy czegoś pysznego, ale nie mamy ani czasu, ani ochoty na długie gotowanie. Właśnie wtedy z pomocą przychodzi sałatka paseczkowa w stylu szwajcarskiej – kolorowa, sycąca i gotowa w dosłownie kilkanaście minut. To idealny pomysł na szybką kolację, lunch do pracy albo przekąskę na imprezę. Składniki są proste, a efekt? Zaskakująco pyszny!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Wszystkie składniki: szynkę, ser, paprykę i ogórki, pokrój w cienkie paseczki. W miseczce połącz majonez, jogurt i musztardę. Dopraw solą, pieprzem i dodaj koperek. Wymieszaj. Sos wlej do sałatki i delikatnie mieszaj do połączenia składników.
Porady i wariacje: - zamiast szynki możesz dodać kurczaka, indyka lub dobrej gatunkowo mortadeli, - jeśli lubisz bardziej wyrazisty smak – dodaj trochę czosnku lub pikantnej musztardy, - spróbuj z ogórkiem kiszonym zamiast konserwowego, - sałatkę najlepiej trzymać w lodówce, w szczelnym pojemniku – do 48 godzin. Przed podaniem warto ją delikatnie przemieszać.