Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z szynką i serem wędzonym jest zarówno lekka, jak i treściwa. Kremowy i prosty dressing idealnie łączy ze sobą szynkę, ser i makaron. Całość wzbogacona jest chrupiącym selerem naciowym i świeżym szczypiorkiem. Danie dostarcza pełnowartościowego białka, wapnia, a także błonnika wspierającego prawidłowe trawienie. Sałatka jest idealna zarówno na szybki lunch w pracy, jak i jako efektowna przystawka podczas rodzinnych spotkań – jej bogaty smak i piękna prezencja sprawią, że każdy będzie zachwycony, a danie zniknie z talerzy w oka mgnieniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4514
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12225
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4514
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12225
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przepłucz zimną wodą. Ostudź całkowicie.
Szynkę pokrój w drobną kostkę, tak samo jak ser wędzony. Szczypiorek i seler naciowy drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na jednolitą mieszaninę Przyszykowanym sosem zalej sałatkę i wszystko wymieszaj razem, by sos dokładnie pokrył makaron, szynkę i ser.
Sałatkę z szynką i serem wędzonym wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, by smaki się połączyły.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku, przez ok. 2-3 dni. Podawaj na zimno.