Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bosko kolorowa, niezwykle pożywna i przepyszna sałatka z szynką szwarcwaldzką, winogronami i orzechami to prawdziwa bomba witamin. Idealna na kolację, posiłek do pracy czy lekki, letni obiad. Prawdziwe bogactwo smaków i aromatów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414573
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3812
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414573
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2342
Składniki
Orzechy lekko podprażyć na suchej patelni. Mix sałat ułożyć na talerzu, dodać pokrojoną na krążki cebulę, pokrojone na połówki pomidorki i winogrona, pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Dodać porwaną na kawałki szynkę oraz orzechy. Składniki dressingu połączyć (najlepiej w słoiczku) do uzyskania gęstej emulsji. Sałatkę polać dressingiem. Podawać od razu po przygotowaniu.
Rady: Dressing nie powinien być za słony, ponieważ szynka jest mocno słona.