Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna sałatka z tortellini, kukurydza, ogórkiem, serem i szynka połączonymi pysznym sosem z jogurtu i majonezu.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 692
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 670
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 263
Składniki
Na początku gotujemy tortellini. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy pierożki i gotujemy przez 2 minuty. Wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia.
Do dużej miski wsypujemy odsączona kukurydzę i kroimy w kostkę szynkę oraz ser. Tak samo kroimy paprykę, ogórki i pomidora. Natomiast szczypiorek siekamy. Wszystko umieszczamy w misce razem z kukurydzą.
W osobnej miseczce przygotowujmy sos. Do majonezu dodajemy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Przelewamy sos do miski z warzywami. Dodajemy wystudzone tortellini i delikatnie wszystko mieszamy. Górę posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Gotowe… Smacznego