Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta do zrobienia sałatka z tortellini z boczkiem. Idealna na co dzień i od święta.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Składniki
Tortellini ugotowałam według wskazówek na opakowaniu. W moim przypadku trwało to 25 minut. Ugotowane tortellini odcedziłam, wyłożyłam na talerz, aby się nie posklejało i pozostawiłam do wystygnięcia. Kukurydzę konserwową przełożyłam na durszlak, aby odcedzić ją z zalewy. Ogórki konserwowe wyjęłam z zalewy i pokroiłam w kostkę. Szczypiorek posiekałam drobno. Do miski przełożyłam wystudzone tortellini, odcedzoną kukurydzę, pokrojone ogórki i szczypiorek. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wymieszałam. Dodałam majonez i jeszcze raz wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do salaterki i wstawiłam na kilka godzin do lodówki, aby się dobrze schłodziła, a smaki przegryzły.