Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i karmelizowanymi orzechami. Lekka, letnia, sezonowa i bombowa w smaku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 589
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112944
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 269
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 589
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 889
Składniki
Orzechy- na suchej patelni lekko uprażyć orzechy, następnie dodać masło, cukier i sól, wymieszać dobrze, żeby cukier się rozpuścił, połączył z masłem i oblepił orzechy. Przełożyć na talerz, żeby wystygły.
W słoiku wymieszać ocet balsamiczny z miodem, musztardą i solą, na koniec dodać oliwę, zakręcić słoik i dobrze wymieszać sos.
Do miski przełożyć rukolę i truskawki, zalać sosem i delikatnie wymieszać, wyłożyć na talerze, posypać serem i orzechami.