Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i karmelizowanymi orzechami. Lekka, letnia, sezonowa i bombowa w smaku.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Orzechy- na suchej patelni lekko uprażyć orzechy, następnie dodać masło, cukier i sól, wymieszać dobrze, żeby cukier się rozpuścił, połączył z masłem i oblepił orzechy. Przełożyć na talerz, żeby wystygły.
W słoiku wymieszać ocet balsamiczny z miodem, musztardą i solą, na koniec dodać oliwę, zakręcić słoik i dobrze wymieszać sos.
Do miski przełożyć rukolę i truskawki, zalać sosem i delikatnie wymieszać, wyłożyć na talerze, posypać serem i orzechami.