Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i karmelizowanymi orzechami. Lekka, letnia, sezonowa i bombowa w smaku.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Orzechy- na suchej patelni lekko uprażyć orzechy, następnie dodać masło, cukier i sól, wymieszać dobrze, żeby cukier się rozpuścił, połączył z masłem i oblepił orzechy. Przełożyć na talerz, żeby wystygły.
W słoiku wymieszać ocet balsamiczny z miodem, musztardą i solą, na koniec dodać oliwę, zakręcić słoik i dobrze wymieszać sos.
Do miski przełożyć rukolę i truskawki, zalać sosem i delikatnie wymieszać, wyłożyć na talerze, posypać serem i orzechami.