Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne szybkie, ale zdrowe danie. Gwiazda imprez, ale też „międzyobiadek” często goszczący w mojej lodówce.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu.
Ananasa kroję w kostkę, paprykę kroję na drobną kosteczkę (czasem nie mam papryki). Wszystkie składniki mieszam, dodaję sól, pieprz i majonez do smaku.
Sałatka najbardziej smakuje mi po „leżakowaniu” w lodówce.
Nidy nie używam ryżu w torebkach. Ryż przepłukuję w kilku wodach i gotuję w stosunku 1:2.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania ryżu dodaję szczyptę siemienia lnianego. Do sałatki dodaję szczyptę kurkumyi szczyptę płatków owsianych.