Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczykiem i cukinią. I pomyśleć że jeszcze 3-4 lata temu nie przepadałem za cukinią a teraz robię sałatki z cukinią w roli głównej.
Obie cukinie wrzucam do wrzątku i gotuję ok 8 minut. (z cukinii nie obcinać końcy aby nie piła wody). Po ugotowaniu i wystudzeniu kroję w pół plastry, dodaję do niej odsączonego tuńczyka i 2 skruszone papryczki peperoncini. Opcjonalnie można dodać jeszcze jajko. Doprawiam solą.
Przed podaniem trzeba ją schłodzić przynajmniej 30 minut.
Zdjęcia z etapów przygotowania znajdziesz na blogu.
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 295
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 112
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 295
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 112
Składniki
Obie cukinie wrzucam do wrzątku i gotuję ok 8 minut. (z cukinii nie obcinać końcy aby nie piła wody). Po ugotowaniu i wystudzeniu kroję w pół plastry, dodaję do niej odsączonego tuńczyka i 2 skruszone papryczki peperoncini. Opcjonalnie można dodać jeszcze jajko. Doprawiam solą. Przed podaniem trzeba ją schłodzić przynajmniej 30 minut. Zdjęcia z etapów przygotowania znajdziesz na blogu.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka siedmiowarstwowa
Sałatki
Wiosenna surówka z młodej kapusty
Sałatki
Sałatka bawarska
Sałatki
Surówka obiadowa
Sałatka siedmiowarstwowa
Sałatka siedmiowarstwowa najefektowniej prezentuje się na przyjęciach i w mom...
Odsłon: 109
Wiosenna surówka z młodej kapusty
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 74