Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadania, lekki lunch czy kolacje.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 160
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Na talerzu układam mix ulubionej sałaty, pokrojone w ósemki pomidory , ogórka w plastrach oraz paprykę w paskach. Następnie układam kawałki tuńczyka , pokrojone w mniejsze kawałki fileciki anchois oraz pokrojone na pół marynowane cebulki . Na patelni smażę dwa jajka sadzone i układam na sałatce. Sałatkę posypuję podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i polewam sosem. Sos: Do miseczki przekładam musztardę , miód , sok z cytryny. Dodaje olej , przyprawy i energicznie mieszam kilka minut . Mój trik : Od dłuższego czasu sałatkę z tuńczykiem podaje zawsze z jajkiem sadzonym , bo lubię ten dodatkowy efekt płynności jajka na sałatce ale można go zastąpić klasycznym jakiem na twardo:)