Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadania, lekki lunch czy kolacje.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Na talerzu układam mix ulubionej sałaty, pokrojone w ósemki pomidory , ogórka w plastrach oraz paprykę w paskach. Następnie układam kawałki tuńczyka , pokrojone w mniejsze kawałki fileciki anchois oraz pokrojone na pół marynowane cebulki . Na patelni smażę dwa jajka sadzone i układam na sałatce. Sałatkę posypuję podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i polewam sosem. Sos: Do miseczki przekładam musztardę , miód , sok z cytryny. Dodaje olej , przyprawy i energicznie mieszam kilka minut . Mój trik : Od dłuższego czasu sałatkę z tuńczykiem podaje zawsze z jajkiem sadzonym , bo lubię ten dodatkowy efekt płynności jajka na sałatce ale można go zastąpić klasycznym jakiem na twardo:)