Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i ryżem. Pięknie się prezentuje, idealna propozycja zarówno na imprezę, Sylwestra jak i na kolację.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 205
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić. Jajka ugotować na twardo. Przestudzić obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach i delikatnie posolić. Ogórka pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. W miseczce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę układać warstwowo: połowa ryżu, część sosu, tuńczyk (odsączony), czerwona cebula, ogórki kiszone, pozostały ryż, reszta sosu, starte jajka i na koniec udekorować posiekanym szczypiorkiem.