Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne połączenie smaków. Tuńczyk w oliwie ma wyjątkowy, wyrazisty smak, który idealnie komponuje się z chrupiącą sałatą i warzywami. Całość polana dressingiem miodowo-musztardowym i posypana prażonymi ziarnami słonecznika. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Taka sałatka świetnie sprawdzi się na karnawałowej imprezie, jest lekka, a zarazem pożywna :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9708
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5072
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 671
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9708
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5072
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 671
Składniki
Sałatkę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączyć z oliwy, oliwę zachować. Ogórka pokroić na plasterki, pomidora na ósemki, paprykę na paski, cebulę w cienkie piórka. Oliwki odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Składniki dressingu połączyć.
Sałatę ułożyć na talerzu, dodać pomidory, paprykę, ogórka, oliwki, cebulę i tuńczyka. Posypać słonecznikiem i polać dressingiem.