Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne połączenie smaków. Tuńczyk w oliwie ma wyjątkowy, wyrazisty smak, który idealnie komponuje się z chrupiącą sałatą i warzywami. Całość polana dressingiem miodowo-musztardowym i posypana prażonymi ziarnami słonecznika. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Taka sałatka świetnie sprawdzi się na karnawałowej imprezie, jest lekka, a zarazem pożywna :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Sałatkę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączyć z oliwy, oliwę zachować. Ogórka pokroić na plasterki, pomidora na ósemki, paprykę na paski, cebulę w cienkie piórka. Oliwki odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Składniki dressingu połączyć.
Sałatę ułożyć na talerzu, dodać pomidory, paprykę, ogórka, oliwki, cebulę i tuńczyka. Posypać słonecznikiem i polać dressingiem.