Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z warzyw z rosołu z dodatkiem curry

Sałatka z warzyw z rosołu z dodatkiem curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2521

Dodano:

Odsłon: 2678

Sałatka jarzynowa to najlepszy sposób na wykorzystanie warzyw z rosoły. Ja do swojej dodaję przyprawę curry, żeby była ostrzejsza.

Składniki

  • Porcja warzyw z rosołu - marchewki, seler i pietruszka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 jajka
  • 1 jabłko
  • pęczek szczypiorku
  • SOS
  • 3 łyżki jogurtu naturalego
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • ½ łyżeczki curry
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajko ugotować na twardo.
    Warzywa z rosołu, ugotowane jajko i obrane jabłko pokroić w drobną kosteczkę.
    Kukurydzę odsączyć.
    Szczypiorek posiekać.
    Składniki przełożyć do miski.
    Wszystkie składniki sosu wymieszać a następnie przelać do warzyw, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń