Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulinarny eksperyment uważam za udany.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Sałatę opłukałem, osuszyłem, porwałem na mniejsze kawałki. Winogrona po umyciu pokroiłem na połówki. Orzeszki pinii uprażyłem na suchej patelni. Pierś kaczki pokroiłem w plastry. Przygotowałem sos. Połączyłem wszystkie składniki. Dokładnie wymieszałem, aż powstała emulsja. Na salaterce rozłożyłem pierś kaczki, sałatę, połówki winogrona, cząstki pomidora. Posypałem orzeszkami, Polałem sosem.