Sałatka z wędzoną rybą
Składniki
- 0,25 kg węzonej ryby np. makrela, dorsz
- 4 średnie ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- łyżeczka chrzanu z żurawiną
- 3 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego typu greckiego
- sok z poły cytryny
- Sól
- pieprz
Składniki
- 0,25 kg węzonej ryby np. makrela, dorsz
- 4 średnie ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- łyżeczka chrzanu z żurawiną
- 3 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego typu greckiego
- sok z poły cytryny
- Sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą miękkie. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jajka drobno kroimy dodajemy do miski. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do całości. Jabłko ścieramy na grubej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Rybę rozdrabniamy, ewentualnie oczyszczamy z ości, dodajemy do reszty składników. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy chrzan i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 147
Ostatnio komentowane przepisy
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 147



Składniki
- 0,25 kg węzonej ryby np. makrela, dorsz
- 4 średnie ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 4 ogórki kiszone
- 1 jabłko
- łyżeczka chrzanu z żurawiną
- 3 łyżki majonezu bądź jogurtu naturalnego typu greckiego
- sok z poły cytryny
- Sól
- pieprz
Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą miękkie. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Obieramy i kroimy w drobną kostkę. Jajka drobno kroimy dodajemy do miski. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do całości. Jabłko ścieramy na grubej tarce, skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Rybę rozdrabniamy, ewentualnie oczyszczamy z ości, dodajemy do reszty składników. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy chrzan i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Super....kocham takie sałatki:)
OMG, bardzo lubię takie sałatki <3