Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj sałatkę z wędzonką zamiast klasycznej jarzynowej! Będzie hitem wielkanocnego śniadania, chociaż mamy przeczucie, że ten przepis zagości w waszych domach na dłużej i będzie pojawiać się na waszych stołach znacznie częściej niż tylko raz w roku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13302
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3767
Składniki
Ugotuj ziemniaki w mundurkach do miękkości. Odstaw do ostygnięcia, a potem obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i również pokrój w kostkę. Dodaj do ziemniaków.
Ogórki kiszone, paprykę oczyszczoną z gniazda nasiennego, cebulkę i marynowany czosnek pokrój w drobną kostkę. Wędzonkę i kiełbasę pokrój drobno. Kukurydzę odsącz z zalewy. Dołóż do pozostałych składników.
Dodaj majonez, musztardę chrzanową oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Wstaw sałatkę na minimum 30 minut do lodówki przed podaniem.