Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbuj sałatkę z wędzonką zamiast klasycznej jarzynowej! Będzie hitem wielkanocnego śniadania, chociaż mamy przeczucie, że ten przepis zagości w waszych domach na dłużej i będzie pojawiać się na waszych stołach znacznie częściej niż tylko raz w roku.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2949
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 895
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2428
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6775
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2949
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 895
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2428
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6775
Składniki
Ugotuj ziemniaki w mundurkach do miękkości. Odstaw do ostygnięcia, a potem obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do miski.
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i również pokrój w kostkę. Dodaj do ziemniaków.
Ogórki kiszone, paprykę oczyszczoną z gniazda nasiennego, cebulkę i marynowany czosnek pokrój w drobną kostkę. Wędzonkę i kiełbasę pokrój drobno. Kukurydzę odsącz z zalewy. Dołóż do pozostałych składników.
Dodaj majonez, musztardę chrzanową oraz drobno posiekany szczypiorek. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Wstaw sałatkę na minimum 30 minut do lodówki przed podaniem.