Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 396 odcinka programu Ewa gotuje.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21084
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 121
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21084
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 121
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
Składniki
Warzywa pokroić – bakłażana i cukinię w plastry, paprykę na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem i upiec na grillu lub żebrowanej patelni (ruszt warto natłuścić).
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować z czosnkiem. Przyprawić solą. Dorzucić umyte i osuszone liście rzodkiewki i pokrzywy. Wlać oliwę i sok z cytryny. Wszystko razem zmiksować. Pesto przełożyć do słoiczka. Na wierzch wlać trochę oliwy. Przechowywać w lodówce.
Rukolę ułożyć na półmisku lub dużym talerzu. Na rukoli umieścić pstrąga podzielonego na mniejsze kawałki oraz pokrojone warzywa i kiszonego buraka. Do pesto dodać sok z cytryny i olej. Sosem polać sałatkę.