Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
sałatka z samymi dobrymi składnikami, do tego lekka i zdrowa. Winogrono o tej porze roku jest najlepsze. Do sałatki dodałam też ananasa świeżo bo miałam. Do tego pyszne kapary, oliwki i prosciutto. Czy może być coś lepszego. Nie oderwiecie się od talerza.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 14898
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 14898
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 102
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 227
Składniki
Szpinak, rukolę myję i osuszam. Układam na talerzu. Ananasa pozbawiam skóry, środka niejadalnego i kroję na kawałki. Układam na szpinaku. Dodaję zwinięte kawałki szynki, kapary, cebule pokrojoną w piórka, oliwki, kawałki sera lazur, winogrono, pokrojone pomidory suszone. Posypuję płatkami chili, koperkiem pokrojonym. Polewam oliwą od pomidorów.