Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna, polecam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15784
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4770
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 469
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15784
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4770
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 469
Składniki
Oczyszczoną i umytą fasolkę ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Wyłożyć na sito, wystudzić, pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączyć na sitku. Umyte pomidory pokroić na połówki. Cebulę pokroić w półplasterki lub w cienkie piórka. Szczypior też drobno pokroić. Warzywa przełożyć do salaterki i wymieszać. Sok z cytryny pomieszać z miodem i oliwą z oliwek. Polać warzywa i oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Można podać z sadzonym jajem. Smacznego.