Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna, polecam.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5835
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29659
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5835
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29659
Składniki
Oczyszczoną i umytą fasolkę ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru. Wyłożyć na sito, wystudzić, pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączyć na sitku. Umyte pomidory pokroić na połówki. Cebulę pokroić w półplasterki lub w cienkie piórka. Szczypior też drobno pokroić. Warzywa przełożyć do salaterki i wymieszać. Sok z cytryny pomieszać z miodem i oliwą z oliwek. Polać warzywa i oprószyć pieprzem świeżo mielonym i solą do smaku. Można podać z sadzonym jajem. Smacznego.