Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonych szparagów, koziego sera i truskawek. Lekka, orzeźwiająca, idealna na drugie śniadanie do pracy lub na piknik. Skropiona oliwą smakuje wybornie. Idealna propozycja dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5483
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8818
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5240
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5483
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8818
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7664
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5240
Składniki
Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, pokrój na 2-3 cm kawałki. Wrzuć do gotującej się osolonej wody na około 5 minut. Gotuj do miękkości.
Truskawki umyj, odetnij szypułki i pokrój na połówki lub ćwiartki.
Ser feta pokrój w kostkę.
Do miski przełóż mix sałat, dodaj ugotowane szparagi, pokrojone truskawki i ser feta.
W miseczce połącz oliwę z sokiem z cytryny i przyprawami. Składniki wymieszaj.
Sałatkę z zielonych szparagów skrop dressingiem tuż przed podaniem. Smacznego!