Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonym groszkiem, jajkiem i serem to pyszna propozycja na przekąskę, przystawkę czy też śniadanie lub kolację. Danie nie należy ani do skomplikowanych, ani do czasochłonnych. Jednak z pewnością zrobi wrażenie na całej twojej rodzinie i wszystkich gościach. Kilka dość prostych składników połączonych lekko kwaśnym sosem majonezowym to przepis na sukces!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 771
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45853
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 771
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15237
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45853
Składniki
Groszek odsącz z zalewy.
Marchewkę pokrój w kostkę i ugotuj al dente. Możesz też użyć marchewki konserwowej, na przykład wykorzystać gotową mieszankę groszku i marchewki.
Jajka ugotuj na twardo, możesz razem z tymi przeznaczonymi do dekoracji. Obierz je. Te przeznaczone do ozdoby odłóż na bok. Pozostałe pokrój w słupki.
Żółty ser i cebulę pokrój drobno w słupki.
Wszystkie składniki umieść w misce sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki na sos. Przygotowaną mieszaniną zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z zielonego groszku wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj ją udekorowaną połówkami jajek i szczypiorkiem.
Danie można serwować w miseczkach lub formować za pomocą obręczy.
Resztki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.