Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonym groszkiem, jajkiem i serem to pyszna propozycja na przekąskę, przystawkę czy też śniadanie lub kolację. Danie nie należy ani do skomplikowanych, ani do czasochłonnych. Jednak z pewnością zrobi wrażenie na całej twojej rodzinie i wszystkich gościach. Kilka dość prostych składników połączonych lekko kwaśnym sosem majonezowym to przepis na sukces!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2956
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1046
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2956
Składniki
Groszek odsącz z zalewy.
Marchewkę pokrój w kostkę i ugotuj al dente. Możesz też użyć marchewki konserwowej, na przykład wykorzystać gotową mieszankę groszku i marchewki.
Jajka ugotuj na twardo, możesz razem z tymi przeznaczonymi do dekoracji. Obierz je. Te przeznaczone do ozdoby odłóż na bok. Pozostałe pokrój w słupki.
Żółty ser i cebulę pokrój drobno w słupki.
Wszystkie składniki umieść w misce sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki na sos. Przygotowaną mieszaniną zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z zielonego groszku wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj ją udekorowaną połówkami jajek i szczypiorkiem.
Danie można serwować w miseczkach lub formować za pomocą obręczy.
Resztki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.