Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z zielonym groszkiem, jajkiem i serem to pyszna propozycja na przekąskę, przystawkę czy też śniadanie lub kolację. Danie nie należy ani do skomplikowanych, ani do czasochłonnych. Jednak z pewnością zrobi wrażenie na całej twojej rodzinie i wszystkich gościach. Kilka dość prostych składników połączonych lekko kwaśnym sosem majonezowym to przepis na sukces!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1458
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 243
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1458
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8923
Składniki
Groszek odsącz z zalewy.
Marchewkę pokrój w kostkę i ugotuj al dente. Możesz też użyć marchewki konserwowej, na przykład wykorzystać gotową mieszankę groszku i marchewki.
Jajka ugotuj na twardo, możesz razem z tymi przeznaczonymi do dekoracji. Obierz je. Te przeznaczone do ozdoby odłóż na bok. Pozostałe pokrój w słupki.
Żółty ser i cebulę pokrój drobno w słupki.
Wszystkie składniki umieść w misce sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając w osobnej miseczce wszystkie składniki na sos. Przygotowaną mieszaniną zalej sałatkę. Całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z zielonego groszku wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj ją udekorowaną połówkami jajek i szczypiorkiem.
Danie można serwować w miseczkach lub formować za pomocą obręczy.
Resztki przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.