Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia sałatka. Młody zielony groszek, ogórek, rzodkiewka, kremowa burrata i cytrynowy sos.....
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 56
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 48
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 148
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 548
Z każdego jesiennego grzybobrania przynoszę przynajmniej kilkanaście pięknych...
Odsłon: 56
Lekki obiad z pieczoną rybą i warzywami.
Odsłon: 48
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 148
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 548
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie (około 3-4 minuty), odcedzić, opłukać zimną wodą.
Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, posolić do smaku.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat, listki mięty, ogórek i rzodkiewkę, dodać zielony groszek. Na wierzchu położyć burratę. Sałatkę polać cytrynowym sosem, posypać świeżo zmielonym pieprzem.