Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia sałatka. Młody zielony groszek, ogórek, rzodkiewka, kremowa burrata i cytrynowy sos.....
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3823
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 686
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3823
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 686
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie (około 3-4 minuty), odcedzić, opłukać zimną wodą.
Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, posolić do smaku.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat, listki mięty, ogórek i rzodkiewkę, dodać zielony groszek. Na wierzchu położyć burratę. Sałatkę polać cytrynowym sosem, posypać świeżo zmielonym pieprzem.