Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie letnia sałatka. Młody zielony groszek, ogórek, rzodkiewka, kremowa burrata i cytrynowy sos.....
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18427
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18427
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29322
Składniki
Groszek ugotować w osolonej wodzie (około 3-4 minuty), odcedzić, opłukać zimną wodą.
Umyte rzodkiewki i ogórek pokroić w plasterki. Oliwę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny, posolić do smaku.
Na talerzu ułożyć mieszankę sałat, listki mięty, ogórek i rzodkiewkę, dodać zielony groszek. Na wierzchu położyć burratę. Sałatkę polać cytrynowym sosem, posypać świeżo zmielonym pieprzem.