Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra sałatka. Prosta.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Zielony ogórek umyć, osuszyć i częściowo obrać ze skórki, tak żeby pozostały zielone paski. Pokroić w plasterki. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryczkę pokroić w drobniutkie kawałki. Do salaterki włożyć garść szpinaku, dodać pokrojonego ogórka, startą marchewkę i pokrojoną papryczkę. Wymieszać. Dodać koperek, oliwę, miód, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać, podawać od razu, żeby ogórek nie puścił soku. Smacznego.