Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sierpień to miesiąc, w którym pojawiają się kolejne sezonowe warzywa jak np. cukinia. Bardzo często wykorzystuję ja w swojej kuchni ze względu na jej walory smakowe i odżywcze, przepisy znajdziecie TUTAJ. Jest na tyle elastycznym smakowo warzywem, że doskonale sprawdzi się zarówno w daniach na słodko jak i na słono. Dzisiejszy przepis to świetna alternatywa dla sałatek na bazie różnego rodzaju sałat, jej podstawowymi składnikami jest żółta cukinia o pięknym soczystym kolorze oraz wyrazista w smaku rzodkiewka. Do jej przygotowania użyłam strugaczki do warzyw ale jeśli jej nie macie możecie cukinię pokroić w kostkę czy w półtalarki. Życzę więc miłego chrupania!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 312
Królowa grilla :)
Odsłon: 97
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 76
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Do małej miseczki wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy oraz koperek i szczypiorek. Dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Dressing odkładamy na kilka minut.
W dużej misce dokładnie mieszamy cukinię z rzodkiewką, polewamy je dressingiem i ponownie mieszamy tak aby warzywa były dokładnie pokryte sosem.