Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sierpień to miesiąc, w którym pojawiają się kolejne sezonowe warzywa jak np. cukinia. Bardzo często wykorzystuję ja w swojej kuchni ze względu na jej walory smakowe i odżywcze, przepisy znajdziecie TUTAJ. Jest na tyle elastycznym smakowo warzywem, że doskonale sprawdzi się zarówno w daniach na słodko jak i na słono. Dzisiejszy przepis to świetna alternatywa dla sałatek na bazie różnego rodzaju sałat, jej podstawowymi składnikami jest żółta cukinia o pięknym soczystym kolorze oraz wyrazista w smaku rzodkiewka. Do jej przygotowania użyłam strugaczki do warzyw ale jeśli jej nie macie możecie cukinię pokroić w kostkę czy w półtalarki. Życzę więc miłego chrupania!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3293
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10649
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3293
Składniki
Do małej miseczki wlewamy oliwę, dodajemy przyprawy oraz koperek i szczypiorek. Dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Dressing odkładamy na kilka minut.
W dużej misce dokładnie mieszamy cukinię z rzodkiewką, polewamy je dressingiem i ponownie mieszamy tak aby warzywa były dokładnie pokryte sosem.