Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa sałatka z zupki chińskiej, buraka, ogórków kiszonych, papryki i pomidorków. Szybka przekąska na mały głód. Fajny dodatek do dań mięsnych.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 340
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 770
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 103
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 281
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 340
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 770
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 103
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 281
Składniki
Do makaronu z zupki chińskiej dodajemy zawartość saszetek, zalewamy wrzątkiem do wysokości makaronu - tak żeby makaron pochłonął cały płyn. Mieszamy i odstawiamy. Pieczonego lub ugotowanego buraka wraz z papryką kroimy w małą kosteczkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę i odsączamy na sicie. Pomidory koktajlowe możemy zostawić w całości lub przekroić na pół. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy niewielką ilość majonezu i mieszamy. Sałatkę możemy podawać od razu ale lepiej smakuje po 20 min. gdy smaki się przegryzą.