Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z zupki grzybowej z pieczarkami

Sałatka z zupki grzybowej z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1030

Dodano:

Odsłon: 5685

Pyszna, szybka i sycąca

Składniki

  • 2 op grzybowych zupek chińskich
  • puszka kukurydzy
  • mała czerwona cebula
  • 10 pieczarek
  • mały ogórek gruntowy
  • majonez
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością wrzątku. Wymieszać, przykryć i odstawić by makaron napęczniał.
    Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli i kwasku cytrynowego. Na wrzątek wrzucić pieczarki, zamieszać i chwilę gotować. Odlać pieczarki na sito.
    Makaron z zupek odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki również ostudzić.
    Gdy będą zimne łączymy makaron, pieczarki, osączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę cebulę i ogórka. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń