Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka i sycąca
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3985
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1918
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5095
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7308
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3985
Polecam.
Odsłon: 140
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1918
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5095
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7308
Składniki
Makaron z zupek pokruszyć, dodać zawartość torebek i zalać niewielką ilością wrzątku. Wymieszać, przykryć i odstawić by makaron napęczniał. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z niewielką ilością soli i kwasku cytrynowego. Na wrzątek wrzucić pieczarki, zamieszać i chwilę gotować. Odlać pieczarki na sito. Makaron z zupek odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki również ostudzić. Gdy będą zimne łączymy makaron, pieczarki, osączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę cebulę i ogórka. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Smacznego!