Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i śledzie to duet niezawodny, otrzymamy pyszną sałatkę.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 976
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 976
Składniki
Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach. Gdy przestygną obrać i pokroić w kostkę. Śledzie odcedzić z zalewy, również pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną obrać i pokroić w kostkę. Ogórki również pokroić drobno i odsączyć, z zalewy odsączyć także groszek. Składniki sałatki przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę i szczypiorek oraz majonez. Starannie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.