Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z warzywami i serowym sosem. Pyszna i kolorowa.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Składniki na sos mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy ok 3-4 minuty (powinien być twardy i jędrny). Szparagi gotujemy w pozycji pionowej ok 8 minut. Kilka główek zostawiamy do dekoracji, resztę szparagów kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w połówki lub ćwiartki. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy sos, ewentualnie doprawiamy do smaku, dekorujemy główkami szparagów. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.