Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z warzywami i serowym sosem. Pyszna i kolorowa.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
Składniki na sos mieszamy. Jajka gotujemy na twardo. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy ok 3-4 minuty (powinien być twardy i jędrny). Szparagi gotujemy w pozycji pionowej ok 8 minut. Kilka główek zostawiamy do dekoracji, resztę szparagów kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w połówki lub ćwiartki. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy sos, ewentualnie doprawiamy do smaku, dekorujemy główkami szparagów. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.