Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca, zdrowa i delikatna salatka ze szpinakiem, orzechami i morelami , z pomaranczowo-musztardowym winegret, smakuje zarówno jako przystawka jak i z chrupiaca bagietka na kolacje.
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223599
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 501
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3095
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223599
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 501
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 3095
Składniki
Rodzynki namoczyc w letniej wodzie ok. 30 minut. Szpinak umyc i wysuszyc. Marchewke obrac i pokroic w male paski, nastepnie skropic je cytryna. Biala czesc cebulki i morele pokroic w paski, orzechy wloskie przepolowic. Orzechy, rodzynki, morele i orzeszki piniowe prazyc w 1 lyzce oliwy na srednim ogniu. Szpinak, cebule i marchewke wymieszac, posypac uprazonymi orzechami, rodzynkami i morelami.
Przygotowac sos vinaigrette. Wymieszac dzem, musztarde, ocet i reszte oliwy, doprawic sola i pieprzem.