Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca, zdrowa i delikatna salatka ze szpinakiem, orzechami i morelami , z pomaranczowo-musztardowym winegret, smakuje zarówno jako przystawka jak i z chrupiaca bagietka na kolacje.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2191
Królowa grilla :)
Odsłon: 1519
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 855
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2191
Królowa grilla :)
Odsłon: 1519
Składniki
Rodzynki namoczyc w letniej wodzie ok. 30 minut. Szpinak umyc i wysuszyc. Marchewke obrac i pokroic w male paski, nastepnie skropic je cytryna. Biala czesc cebulki i morele pokroic w paski, orzechy wloskie przepolowic. Orzechy, rodzynki, morele i orzeszki piniowe prazyc w 1 lyzce oliwy na srednim ogniu. Szpinak, cebule i marchewke wymieszac, posypac uprazonymi orzechami, rodzynkami i morelami.
Przygotowac sos vinaigrette. Wymieszac dzem, musztarde, ocet i reszte oliwy, doprawic sola i pieprzem.