Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca, zdrowa i delikatna salatka ze szpinakiem, orzechami i morelami , z pomaranczowo-musztardowym winegret, smakuje zarówno jako przystawka jak i z chrupiaca bagietka na kolacje.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 320
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Rodzynki namoczyc w letniej wodzie ok. 30 minut. Szpinak umyc i wysuszyc. Marchewke obrac i pokroic w male paski, nastepnie skropic je cytryna. Biala czesc cebulki i morele pokroic w paski, orzechy wloskie przepolowic. Orzechy, rodzynki, morele i orzeszki piniowe prazyc w 1 lyzce oliwy na srednim ogniu. Szpinak, cebule i marchewke wymieszac, posypac uprazonymi orzechami, rodzynkami i morelami.
Przygotowac sos vinaigrette. Wymieszac dzem, musztarde, ocet i reszte oliwy, doprawic sola i pieprzem.