Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca, zdrowa i delikatna salatka ze szpinakiem, orzechami i morelami , z pomaranczowo-musztardowym winegret, smakuje zarówno jako przystawka jak i z chrupiaca bagietka na kolacje.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5716
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 104
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 120
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 640
Składniki
Rodzynki namoczyc w letniej wodzie ok. 30 minut. Szpinak umyc i wysuszyc. Marchewke obrac i pokroic w male paski, nastepnie skropic je cytryna. Biala czesc cebulki i morele pokroic w paski, orzechy wloskie przepolowic. Orzechy, rodzynki, morele i orzeszki piniowe prazyc w 1 lyzce oliwy na srednim ogniu. Szpinak, cebule i marchewke wymieszac, posypac uprazonymi orzechami, rodzynkami i morelami.
Przygotowac sos vinaigrette. Wymieszac dzem, musztarde, ocet i reszte oliwy, doprawic sola i pieprzem.