Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka ze szpinakiem, można ją podawać na zimno jak i na gorąco, choć mi osobiście smakuje ta druga wersja podania.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5247
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki dokładnie płuczemy, kroimy w plastry, wkładamy do szklanej lub plastikowej miski i dokładnie owijamy folią spożywczą. tak owiniętą miskę wkładamy do mikrofali na 10 minut na najwyższy stopień.
Ugotowane w mikrofali ziemniaki władamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy oliwą, obsypujemy solą morska i rozmarynem, a następnie pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200'C prze 20 minut.
Pieczone piersi z kurczaka kroimy w plastry władamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut.
Świeże liście szpinaku dokładnie płuczemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym.
Wysuszone liście szpinaku wrzucamy do miski do której dodajemy pokrojonego w pół plastry zielonego ogórka oraz ziarna granatu wyłuskanego z owocu.
Następnie do miski dorzucamy podpieczone mięso oraz upieczone ziemniaki.
Na końcu dodajemy miód dokładnie wymieszany z octem jabłkowym i oliwą.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!