Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka ze szpinakiem, można ją podawać na zimno jak i na gorąco, choć mi osobiście smakuje ta druga wersja podania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 495
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Składniki
Ziemniaki dokładnie płuczemy, kroimy w plastry, wkładamy do szklanej lub plastikowej miski i dokładnie owijamy folią spożywczą. tak owiniętą miskę wkładamy do mikrofali na 10 minut na najwyższy stopień.
Ugotowane w mikrofali ziemniaki władamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy oliwą, obsypujemy solą morska i rozmarynem, a następnie pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200'C prze 20 minut.
Pieczone piersi z kurczaka kroimy w plastry władamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut.
Świeże liście szpinaku dokładnie płuczemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym.
Wysuszone liście szpinaku wrzucamy do miski do której dodajemy pokrojonego w pół plastry zielonego ogórka oraz ziarna granatu wyłuskanego z owocu.
Następnie do miski dorzucamy podpieczone mięso oraz upieczone ziemniaki.
Na końcu dodajemy miód dokładnie wymieszany z octem jabłkowym i oliwą.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!