Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka ze szpinakiem, można ją podawać na zimno jak i na gorąco, choć mi osobiście smakuje ta druga wersja podania.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1536
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 127
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1536
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 127
Składniki
Ziemniaki dokładnie płuczemy, kroimy w plastry, wkładamy do szklanej lub plastikowej miski i dokładnie owijamy folią spożywczą. tak owiniętą miskę wkładamy do mikrofali na 10 minut na najwyższy stopień.
Ugotowane w mikrofali ziemniaki władamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, polewamy oliwą, obsypujemy solą morska i rozmarynem, a następnie pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 200'C prze 20 minut.
Pieczone piersi z kurczaka kroimy w plastry władamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i podgrzewamy w piekarniku przez kilka minut.
Świeże liście szpinaku dokładnie płuczemy i wysuszamy ręcznikiem papierowym.
Wysuszone liście szpinaku wrzucamy do miski do której dodajemy pokrojonego w pół plastry zielonego ogórka oraz ziarna granatu wyłuskanego z owocu.
Następnie do miski dorzucamy podpieczone mięso oraz upieczone ziemniaki.
Na końcu dodajemy miód dokładnie wymieszany z octem jabłkowym i oliwą.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !!!