Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygotować dania, które byłoby bardziej "zielone”. Sałatka Zielonej Bogini jest idealna na dni, kiedy mamy ochotę na lżejsze dania. Podstawą tego przepisu jest kapusta. W połączeniu z ogórkiem, cebulką dymką i sałatą rzymską tę sałatkę można zjeść niemal bez niczego. Ale z dressingiem staje się dopiero cudownie kremowa, gdyż zawiera kolejny zdrowy i zielony składnik – awokado.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 333
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 106
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 333
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 106
Składniki
Kapuste grubo zetrzec, ogórka przekroic wzdluz na pól, lyzka wyskrobac nasiona, a miazsz drobno posiekac. Salate rzymska pokroic na bardzo drobne kawalki, a dymke w drobne pierscienie.
Przygotowac dressing. W blenderze umiescic awokado, orzechy nerkowca, ser, oliwe z oliwek, sok z limonki i obrany czosnek. Zmiksowac wszystko na kremowy dressing. W razie potrzeby rozcienczyc niewielka iloscia wody. Na koniec doprawic sola i pieprzem. W misce wymieszac dressing z salatka i odstawic na ok. 15 minut.
Salatke rozlozyc na talerze lub do misek i podac z nachosami.