Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygotować dania, które byłoby bardziej "zielone”. Sałatka Zielonej Bogini jest idealna na dni, kiedy mamy ochotę na lżejsze dania. Podstawą tego przepisu jest kapusta. W połączeniu z ogórkiem, cebulką dymką i sałatą rzymską tę sałatkę można zjeść niemal bez niczego. Ale z dressingiem staje się dopiero cudownie kremowa, gdyż zawiera kolejny zdrowy i zielony składnik – awokado.
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1102
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10200
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9252
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1102
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10200
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9252
Składniki
Kapuste grubo zetrzec, ogórka przekroic wzdluz na pól, lyzka wyskrobac nasiona, a miazsz drobno posiekac. Salate rzymska pokroic na bardzo drobne kawalki, a dymke w drobne pierscienie.
Przygotowac dressing. W blenderze umiescic awokado, orzechy nerkowca, ser, oliwe z oliwek, sok z limonki i obrany czosnek. Zmiksowac wszystko na kremowy dressing. W razie potrzeby rozcienczyc niewielka iloscia wody. Na koniec doprawic sola i pieprzem. W misce wymieszac dressing z salatka i odstawic na ok. 15 minut.
Salatke rozlozyc na talerze lub do misek i podac z nachosami.