Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ziemniaków, pora, jajek i papryki konserwowej. Doskonała jako dodatek do pieczonych mięs lub jako samodzielny posiłek.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2951
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 182
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 2158
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 2951
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 182
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 2158
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach i wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
Por obrać z suchych zewnętrznych liści, przekroić wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, aby pozbyć się piasku zgromadzonego pomiędzy liśćmi.
Połówki pora przekroić jeszcze raz wzdłuż i pokroić na wąskie paski, przełożyć do sita, sparzyć wrzątkiem i odsączyć.
Paprykę konserwową pokroić na nieduże kawałki.
Ziemniaki, por i paprykę wymieszać. Dodać sól, pieprz, jogurt i musztardę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka pokroić każde na około 16 części, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.