Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ziemniaków, pora, jajek i papryki konserwowej. Doskonała jako dodatek do pieczonych mięs lub jako samodzielny posiłek.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36681
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3902
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 582
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3022
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1316
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36681
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3902
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 582
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3022
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach i wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
Por obrać z suchych zewnętrznych liści, przekroić wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, aby pozbyć się piasku zgromadzonego pomiędzy liśćmi.
Połówki pora przekroić jeszcze raz wzdłuż i pokroić na wąskie paski, przełożyć do sita, sparzyć wrzątkiem i odsączyć.
Paprykę konserwową pokroić na nieduże kawałki.
Ziemniaki, por i paprykę wymieszać. Dodać sól, pieprz, jogurt i musztardę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka pokroić każde na około 16 części, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.