Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1203

Dodano:

Odsłon: 4013

Sałatka z ziemniaków, pora, jajek i papryki konserwowej. Doskonała jako dodatek do pieczonych mięs lub jako samodzielny posiłek.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka ziemniaczana

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w łupinach i wystudzić.

  2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.

  3. Por obrać z suchych zewnętrznych liści, przekroić wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, aby pozbyć się piasku zgromadzonego pomiędzy liśćmi.

  4. Połówki pora przekroić jeszcze raz wzdłuż i pokroić na wąskie paski, przełożyć do sita, sparzyć wrzątkiem i odsączyć.

  5. Paprykę konserwową pokroić na nieduże kawałki.

  6. Ziemniaki, por i paprykę wymieszać. Dodać sól, pieprz, jogurt i musztardę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.

  7. Jajka pokroić każde na około 16 części, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń