Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z ziemniaków, pora, jajek i papryki konserwowej. Doskonała jako dodatek do pieczonych mięs lub jako samodzielny posiłek.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 87
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 64
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach i wystudzić.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
Por obrać z suchych zewnętrznych liści, przekroić wzdłuż na pół i dokładnie umyć pod bieżącą wodą, aby pozbyć się piasku zgromadzonego pomiędzy liśćmi.
Połówki pora przekroić jeszcze raz wzdłuż i pokroić na wąskie paski, przełożyć do sita, sparzyć wrzątkiem i odsączyć.
Paprykę konserwową pokroić na nieduże kawałki.
Ziemniaki, por i paprykę wymieszać. Dodać sól, pieprz, jogurt i musztardę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Jajka pokroić każde na około 16 części, dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.