Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na sałatkę ziemniaczaną z dodatkiem kapusty. Z powodzeniem możesz zaserwować ją jako dodatek do dań z grilla lub jako osobną potrawę.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23102
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23102
Składniki
Oliwę wymieszaj z sokiem cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i pokrój na grubsze plastry.
Kapustę poszatkuj, posól i dodaj cukier. Pozostaw na kilka minut, następnie odciśnij nadmiar wody.
Pomidora, paprykę i ogórki pokrój na plastry i wyłóż na dno miski. Na warzywach ułóż połowę ziemniaków, następnie kapustę i resztę ziemniaków. Całość polej dressingiem i posyp posiekaną cebulą dymką.