Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dziś w moim menu zagościła "prostota i swojskie smaki"! Na czym ma to polegać? Na szybkim przygotowaniu jedzenia, które, no niby znają wszyscy (głównie Niemcy), ale ja postanowiłem zrobić ją "na bogato", czyli dodać do sałatki ziemniaczanej pieczony ze skórą boczek! Myślę, że tą wersją, nie pogardzi żaden "drwal", bo przygotowanie proste, a danie sycące i aromatyczne! Ale oczywiście przygotować może ją sobie każdy, kto lubi dobrze podjeść. Szczegółowy opis działania i proporcje składników w dodanym linku. Smacznego! <WJ>
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 38
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 299
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40434
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Z boczku usuwamy skórę, kroimy w mniejszą kostkę dodajemy do ziemniaków z posiekaną cebulą i drobno pokrojonymi ogórkami. Żeby sałatka nabrała kolorytu mieszamy z posiekaną natką pietruszki i sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.