Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dziś w moim menu zagościła "prostota i swojskie smaki"! Na czym ma to polegać? Na szybkim przygotowaniu jedzenia, które, no niby znają wszyscy (głównie Niemcy), ale ja postanowiłem zrobić ją "na bogato", czyli dodać do sałatki ziemniaczanej pieczony ze skórą boczek! Myślę, że tą wersją, nie pogardzi żaden "drwal", bo przygotowanie proste, a danie sycące i aromatyczne! Ale oczywiście przygotować może ją sobie każdy, kto lubi dobrze podjeść. Szczegółowy opis działania i proporcje składników w dodanym linku. Smacznego! <WJ>
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7572
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2592
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70999
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7572
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2592
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70999
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę. Gotujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy. Z boczku usuwamy skórę, kroimy w mniejszą kostkę dodajemy do ziemniaków z posiekaną cebulą i drobno pokrojonymi ogórkami. Żeby sałatka nabrała kolorytu mieszamy z posiekaną natką pietruszki i sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.