Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka prosta i błyskawiczna o wyjątkowym smaku okraszonych ziemniaków z chrupiącymi warzywami, doskonała na imprezy, . W naszym domu przyrządzana na wszelkie uroczystości a także na zwykłe kolacje.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Wszystkie składniki sosu przekładamy do miseczki, dobrze mieszamy i odkładamy do lodówki.
Ziemniaki ze skórką szorujemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości. Czas gotowania zależy od wielkości ziemniaków (od 20 do 30 minut). Nie należy ich rozgotować. Najlepiej sprawdzać je patyczkiem do szaszłyków. Jeśli wbija się w ziemniaka gładko to znak, że ziemniak jest odpowiednio miękki. Odcedzamy ziemniaki, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę niezbyt cienką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Boczek kroimy w kwadraciki 2 cm i smażymy, aż będą chrupiące. Odkładamy do przestudzenia razem z wytopionym tłuszczem. Dodamy boczek razem z nim do sałatki.
Kroimy pozostałe warzywa w drobną kostkę. Przekładamy wszystkie składniki do dużej miski, łączymy z sosem i odkładamy do lodówki na 1/2 godziny.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem gotowa!