Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana z czerwonymi warzywami

Sałatka ziemniaczana z czerwonymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 180 Ocena: 842

Dodano:

Odsłon: 101

Młode ziemniaki w połączeniu z aromatycznymi warzywami, stanowią doskonałe połączenie.

Składniki

  • Młode ziemniaki średniej wielkości - 4 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Pomidor - 1 szt.
  • Rzodkiewka - 4 szt.
  • Cebula czerwona - 1 szt.
  • Fasola czerwona w zalewie - 270 ml
  • Kabanosy serowe - 6 laseczek
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Majonez - 5 łyżek
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka ziemniaczana z czerwonymi warzywami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, obrać, ugotować, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.

  2. Rzodkiewki pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w krótkie słupki.

  3. Pomidor, paprykę pokroić w kostkę. Fasolę osączyć z zalewy, dodać do warzyw.

  4. Całość doprawić solą i pieprzem,wymieszać, dodać majonez, również wymieszać. Pozostawić na 1 godzinę aby smaki się wymieszały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń