Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z fasolką to bardzo łatwe w przygotowaniu danie, które idealnie sprawdzi się na grilla i do wszystkich letnich, plenerowych imprez. Ciepłe ziemniaki wymieszane z lekko pikantnym winegretem z czerwonego wina wspaniale orzeźwia i nadaje przyjemnej kwaskowatości. Wystarczy jedynie kilka podstawowych, letnich składników. Nie mogło oczywiście zabraknąć fasolki szparagowej, która jest symbolem wakacji. Sałatka jest inspirowana kuchnią włoską i świetnie pasuje do grillowanej wieprzowiny czy kurczaka.
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 79
Rolada snickers to deser, który sprawdzi się zarówno na elegancką, rodzinną u...
Odsłon: 79
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę o wielkości ok. 2-3 cm. Włóż je do osolonej wody i gotuj przez ok. 5 minut. Następnie dołóż fasolkę pokrojoną w kawałki o podobnej długości. Gotuj całość do miękkości warzyw. Odcedź je i zostaw do lekkiego wystygnięcia.
Pomidorki pokrój w ćwiartki i dodaj do pozostałych warzyw. Zioła drobno posiekaj i dołóż do pozostałych składników.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
Przygotowanym sosem zalej ciepłe jeszcze ziemniaki i dokładnie całość wymieszaj. Sałatkę ziemniaczaną z fasolką podawaj od razu po przyrządzeniu.