Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak orzeźwiającej i lekkiej sałatki ziemniaczanej z groszkiem na pewno nie odmówisz. Zielone warzywa, ziemniaki i do tego sos na bazie mięty to połączenie idealne na cieplejsze dni.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4808
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4808
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój na średniej wielkości kostkę. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dodaj ziemniaki do wrzącej wody i gotuj, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15-20 minut). Odcedź ziemniaki i pozostaw do ostygnięcia.
Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Pora umyj, odetnij zieloną część i białą część pokrój w cienkie krążki. Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę. Groszek konserwowy odcedź z zalewy.
W dużej misce wymieszaj ostudzone ziemniaki, szalotkę, por, ogórki konserwowe i groszek.
Przygotuj sos. Posiekaj miętę na drobne kawałki. W małej misce wymieszaj śmietanę, jogurt naturalny, posiekane listki mięty, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Polej sałatkę przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
Schłodź sałatkę w lodówce przez około 30 minut przed podaniem, aby smaki się przegryzły.