Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z marynowanymi grzybami, papryką i ogórkami.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki i marchew obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy i kroimy w kostkę /-możemy wykorzystać warzywa pozostałe po obiedzie/. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i również kroimy w kostkę. Paprykę, ogórki i grzyby odsączmy z zalewy. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę a grzybki - jeśli są duże - na połówki. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W wersji ostrzejszej możemy dodać ząbek czosnku i trochę musztardy.