Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kartoffelsalat czyli sałatka ziemniaczana to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni niemieckiej. Występuje zarówno jako samodzielne danie jak i dodatek do obiadu czy piwnych biesiad. Ile regionów w Niemczech tyle jej wersji i różnych smaków. Moja to propozycja z piwem lager.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3660
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1507
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3660
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34203
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1507
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113641
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, następnie ostudzić, obrać i pokroić w kostkę do dużej miski. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę dodać do ziemniaków. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do miski. Ser żółty i ogórki pokroić w niewielką kostkę i dodać do warzyw. Frankfurterki ugotować, pokroić na kawałeczki i dodać do sałatki. Wszystkie składniki wymieszać.
Przygotować sos: piwo wymieszać z majonezem, musztardą, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym. Sos wlać do sałatki, wymieszać. Posypać szczypiorkiem.