Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim najsmaczniejsze sałatki zrobimy z młodych ziemniaczków, ogórków małosolnych, rzodkiewki, selera naciowego i pachnącego koperku. Polecamy kolejną sałatkę doskonałą do grillowanych mięs lub do prostej kanapki z szynką.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Do małej miseczki dajemy jogurt, majonez, zmiażdżony czosnek, olej, pół łyżeczki soli i odrobinę pieprzu oraz posiekany koperek. Całość mieszamy.
Ziemniaki kroimy na cztery (jeśli są małe, większe nieco drobniej). Wrzucamy do dużej miski. Ogórki, cebulę i seler naciowy kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę w półplasterki. Pokrojone warzywa dajemy do miski.
Całość mieszamy, łączymy z sosem i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Sałatka ziemniaczana znakomita gotowa!