Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś przepis na pyszną sałatkę warstwową, która w mojej rodzinie znana jest pod nazwą "śląska". Jest to sałatka zupełnie bez przypraw, cały smak pochodzi od składników ułożonych w warstwy i przykrytych majonezem. Nadaje się w sam raz na imprezy. Serdecznie polecam :-)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1540
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 790
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1540
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 790
Składniki
Na dno szklanej miski przekładamy odsączony seler. Smarujemy to majonezem. Na to kładziemy pokrojone w kosteczkę jajka, smarujemy majonezem. Na to kładziemy pokrojone w kosteczkę jabłka. Warstwa majonezu. Ananasy pokrojone w kosteczkę. Warstwa majonezu. Kukurydza. Warstwa majonezu. Szynka pokrojona w kwadraciki. Ostatnia warstwa majonezu. Na wierzch kładziemy plasterki pora. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia jest już gotowa i przepyszna. Serdecznie polecam :-)